Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından İçişleri Bakanlığı, Kayseri'de 'Afetlere hazırlan sevdiklerinle yaşlan' projesini hayata geçirdi. Bakanlığı düzenlediği projeye dahil olan Yesevi Hareketi Aydın İl Temsilciliği'nden ekip lideri Özgür Özkan, yardımcısı Hakan Alıcık ve Planlama ve Operasyon Sorumlusu İlker Tonay'ın katılım sağladığı proje yedi gün boyunca devam etti.
Bugün itibariyle son bulan projede; ilk yardım, psikososyal destek, orman ve şehir yangınlarına muhabere, telsiz eğitimi ve Uluslararası İnsarag Arama Kurtarma eğitimleri verildi.
Bütün bu eğitimlerin beraberinde katılımcılara kaya tırmanışı, inişi ve bu şartlarda yaralı taşıma öğretildi.

"Eğitimlerin devamı gelecek"

Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Özgür Özkan, “Özellikle Erciyes Dağı'nda yapılan arama kurtarma eğitimleri yararlı oldu. Olası bir afet veya acil durumda hayat kurtarıcı bilgiler ve teknikler öğretildi. İnsarag eğitimlerinin devamı da yapılacak. Amacımız bu eğitimleri de başarı ile tamamlayarak Uluslararası geçerli olan bu sertifikaları almak. Aldığımız bu eğitimleri Nazilli'de oluşturduğumuz gönüllü ekip arkadaşlarımızla da paylaşıp herkesin bu bilgilere erişmesini sağlayacağız. Olası bir afet ya da acil durumda hazır bir ekip olarak bulunmak istiyoruz. Bizlere bu eğitim ortamını sunan Yesevi Hareketi Derneği başkanı Mahmut Cömert'e ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.