Kuşadası Belediyesi meclis toplantısının ilk bölümünde komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi hakkındaki 2.7 maddesinde Cumhur İttifakı Meclis grubu adına imzalı yazılı önerge “Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi” konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Cumhur ittifakı meclis grubu adına Tacettin Özkan meclisin bir bütün halinde bu kararı almasının önemini belirterek, "Çiftçilerimize büyük faydası olacak, Belediye Başkanı Ömer Günel ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası olarak adil bir karar aldık, bu konuyu öneren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskiden köy şimdi mahalle olan bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Mecliste onaylanan kararla köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen Caferli, Çınar, Soğucak, Yayla, Kirazlı ve Yeniköy mahallelerinin kırsal ve kentsel olarak yeniden yapılandırılması, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi, bu bölgelerin köy tüzel kişiliklerinin korunması, köylünün mağdur edilmemesi hususları kabul edildi.