Ekim-Kasım derken kış geldi çattı. Erzurum, Kars ve Ardahan'da etkili olan kar ve soğuk hava "kara kış"ı aratmıyor.
Kentte genelde ekim sonu, kasım başında kar yağışı başlar. Erzurumlular da önlemlerini ona göre alır. Araç sahipleri kış lastiklerini taktırır. Doğalgaz'ı olmayanlar da kışlık odun kömürünü alır depolar.
KAR GEÇ GELDİ, ÇABUK KESİLDİ
Ancak bu yıl kar Erzurum'a geç geldi. Haftanın ilk gününde etkili olan kar çabuk kesilince hava sertleşti. Kar kalınlığının 28 santimetre ölçüldüğü Erzurum'da, gece hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece ölçüldü. Cadde, sokaklar ile park halindeki araçların kar ve buzla kaplandığı kentte, vatandaşlar yol ve kaldırımlarda yürümekte zorlandı.
Yollardaki buzlanma nedeniyle sürücülerin zor anlar yaşadığı kentte, çok sayıda ağaç da yoğun kar nedeniyle devrildi. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, sorumluluk bölgelerinde karla mücadele çalışması başlattı. Vatandaşlar da iş yerlerinin önü ile araçlarının üzerini kar ve buzdan temizledi.

ARDAHAN'DA DA SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR
Doğu illerinden Ardahan'da da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 2 derece ölçüldü. Kar yağışı sonrası Ardahan'da da soğuk hava etkili oluyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle yollarda buzlanma oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. İl merkezinde kar kalınlığı 18 santimetreye ulaştı.

KARS'TA DA ISI SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ
Kars'ta da dün etkili olan yoğun kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Termometrelerin gece sıfırın altında 1 dereceyi gösterdiği kentte, cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu. Sarıkamış ilçesinde de kar yağışıyla sarıçam ormanları, karla kaplandı.
İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 368 rakımlı Handere Geçidi'nde İl Özel İdaresi ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar da okul bahçesinde kardan adam yaptı, kar topu oynadı.

AYDIN'DA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Dün İstanbuil'u teğet geçen karın soğuğu Ege'ye de vururken, bu geceden itibaren Aydın'ın kıyı ilçelerinde sağanak yağış uyarısı yapıldı
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Aydın’ın kıyı ilçelerinde (Didim, Kuşadası ve Söke) bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli güneydoğulu rüzgarla (40-70 km/saat) birlikte gök gürültülü sağanak yağışların, 22.11.2023 (Çarşamba) gün boyunca kuvvetli (21-50 kg/m) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.
Yağmurla birlikte sıcaklığın bir kaç derece yükselmesi bekleniyor.

Kaynak: AA
Yorum yazarak YeniSöke Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan YeniSöke Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler YeniSöke Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı YeniSöke Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak YeniSöke Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan YeniSöke Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler YeniSöke Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı YeniSöke Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.