Kaymakam Kurtbeyoğlu: Hem eğitim kalitesinin artırılması hem de buradan mezun olan çocuklarımızın daha iyi imkanlarla staj yapabilmesi, istihdam edilebilmelerinin de önünü açabilecek bir proje.

İsmail ERAVCI
Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Polat Makina arasında Aydın MEKAS Projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol kapsamında öğrenci stajı, istihdam, döner sermaye ve Arge çalışmaları ile öğrenci bursu konularında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
Dün saat 11.00’de Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen imza törenine Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün, Polat Makine Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Polat, firmanın ARGEV direktörü ile İnsan Kaynakları Müdürleri katıldılar. Protokole Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ve Polat Makine yönetim Kurulu Başkanı imzaladılar. Protokol kapsamında Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilere staj sonunda istihdam sağlama olanağı da verildi. Böylece öğrenciler stajdan sonra işyerinde personel olarak kalabilecekler.
Proje ile ilgili bilgi veren Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akgün “Meslek liselerinin geliştirilmesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Aydın’da 17 tane meslek lisesi, 10 tanede ARGE’si olan birim vardı. Aydın’da bunun toplantısı oldu. Toplantıda konuşuldu. Toplantının bittiğinde Söke’yle hiçbir işletme eşleşmek istemedi. İşletmeler Aydın merkezi istiyorlar. Ben söz aldım, Söke’ye gelip incelemeden niye Aydın dediklerini sordum. Bizim okulumuz güzel. 32 dönüm alanımız var. Gelin, görün öyle karar verin dedik. Çünkü önemli. Bizde eşleşmek istiyoruz bir firmayla. Birkaç firma geldi, inceleme yaptı. Polat Makina bizi istedi. Görüştük, anlaştık ve protokol yaptık. Yaptığımız bu protokol kapsamında 5 öğrenciye burs sağladık. İki öğrencimizi istihdam sağlama sözü aldık otomasyon bölümünden. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizi Polat Makinaya iş garantili staja göndereceğiz. Volkan bey’le görüştük. Otokent ile ilgili sıkıntılarımız var özellikle lisans alma konusunda. Bu konuda bize yardımcı olacaklar. Onları geliştireceğiz. Bunun haricinde okulumuzun teknik tesisatın yenilenmesi, arge projelerinin geliştirilmesi çalışmalarını birlikte yapacağız.
Bunun dışında Robotu kulüp haline getirerek Volkan beyden yardım alarak daha ses getiren projeler yapmak istiyoruz” dedi.
Protokolün imza töreninden sonra gazeteniz Yeni Söke’ye bilgiler veren Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu “Aydın MEKAS projesiyle ilgili Polat Makineye çok teşekkür ediyorum. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptığı için. Bütün okullarımızda olduğu gibi meslek okullarımızdan da farklı alanlarda çalışmalarını arzu ediyoruz. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl katıldığı robot yarışmalarında özellikle bu sene yaptıkları askeri amaçlı proje ile de bir farkındalık oluşturdular. Hem eğitim kalitesinin artırılması hem de buradan mezun olan çocuklarımızın daha iyi imkanlarla staj yapabilmesi, istihdam edilebilmelerinin de önüne açabilecek bir proje. Ben okul yönetimine de, Polat Makinaya da teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, inşallah bundan sonra başka işyerleri, fabrikalar ile de bu işbirliği gelişerek devam eder” dedi.
Polat Makine yönetim Kurulu Başkanı Volkan Polat “Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle bizim gerçek anlamda bu alttaki arkadaşlara belli noktaya getirmemiz gerekiyor. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Polat Makine olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız. Umarım faydalı bir şeyler yapmış oluruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi