7.LATMOS DOĞA ŞENLİĞİ HAFTA SONU YAPILDI

İsmail ERAVCIAyyıldız Doğa Sporları Derneğinin organizasyonunda bu sene 7’ncisi yapılan Antik Adı Latmos olan Beşparmak Dağları

İsmail ERAVCI
Ayyıldız Doğa Sporları Derneğinin organizasyonunda bu sene 7’ncisi yapılan Antik Adı Latmos olan Beşparmak Dağları Doğa Şenliğine bu sene ülkenin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 150 civarında doğa sever katıldı. Cumartesi ve Pazar günü gerçekleşen kampa doğa yürüyüşçülerinin yanısıra bisikletçiler de katıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Ayyıldız Doğa Sporları Derneği Başkanı Adem Gümüşkaya 7’inci Latmos Doğa Şenliği ile ilgili bilgi vererek “04 Mayıs 2019 Cumartesi günü, Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın ve Muğla’dan yoğun katılım ile başlayan 7.Latmos Doğa Şenliği’miz, uygunlu doğa severler ve görevli arkadaşlarımızın desteği ile yine başarı ile gerçekleşti. Kampa doğa yürüyüşçülerinin yanısıra bisikletçiler de katıldı. Antik Karya yolunun güzergahı olan Aydın Koçarlı ilçesi Bağarcık köyünde , Beşparmak (Latmos) Dağı’nın ihtişamında ,doğasever dostlarımız ile fıstık çamlarının kokusunda çadırlarımızı kurduk” dedi.
Zirve ve yürüyüş parkurları ile de bilgi veren Adem Gümüşsuyu “05 Mayıs 2019 Pazar günü Baskı Düzündeki Kamp alanımızdan yaya olarak hareket edip;
Saat : 07 :00 ‘ da – C- Parkuru : Beşparmak (Latmos ) Dağı eteklerinde bulunan 650 metrede olan kamp alanından, Antik Karya Kral Yolu’nu takip ederek, gidiş-geliş 13 km ‘lik zor bir parkurda 1375 metrelik Latmos Dağı zirvesi olan Tekerlek Tepe’ye metreler kala zirvedeki fırtınaya sebep durum değerlendirmesi yapıp zirve faaliyeti için bizlerle olan arkadaşlarımızı zirve altından döndürüp ,4 kişi olarak zirveye çıktık. Zirve de yoğun fırtınaya sebep ayakta durmakta güçlük çekip en hızlı şekilde zirveden indik. Zirve sonrası başlayan yoğun yağmura rağmen motivasyonlu ve uyumlu dostlarımız ile kamp alınına dönüp, çadırlarımızı ve çöplerimizi toplayarak kamp alanından sorunsuz bir şekilde ayrıldık.
Bağarcık Baskı Kalesi’nin keşfine çıkan A parkuru katılımcıları da sorunsuz bir şekilde kamp alanına döndü.
Kampımıza bisikletleri ile katılıp yorgun olmalarına rağmen bisikletleri ile dönüşe geçen sporcularımız da sorunsuz bir şekilde dönüşe geçtiler. Yürekleri tabiat sevgisi ile dolu, zor koşullara sorunsuz uyum sağlayan değerli 150 doğa sever dostumuza katılımlarından dolayı, Latmos’un tanıtılması için emek veren kampta görev alan değerli dostlarımıza, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlikte kusur göstermeyen Bağarcık köyü halkına çok teşekkür ederim” dedi.

07 May 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak YeniSöke Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan YeniSöke Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler YeniSöke Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı YeniSöke Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.