ABD Başkan adayı Donald Trump ABD’de yaklaşan başkan seçimleri öncesi Pensilvanya Eyaleti’ndeki seçim çalışmaları sırasında bir suikast girişimine uğramış, bu saldırıda sağ kulağından yaralanmıştır. Saldırı esnasında bir Amerikan vatandaşı hayatını kaybetmiş, iki ABD vatandaşı ise yaralanmış ve saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki George Walley isimli saldırgan ABD vatandaşı ise güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

ABD’nin geçmişinde başkanlara karşı suikastler ve suikastler konusunda dosya kabarıktır. ABD tarihi bayunca Abraham Lincoln, James A. Garfield, William McKinley, John F. Kennedy, Theodore Roosevelt, Gerald Ford,  George W. Bush, Ronald Reagan suikastlara uğramıştır.

ABD gibi bir ülkede neden bu kadar çok başkanlara ve başkan adaylarına karşı suikast yapılıyor diye sorduğumuzda ise; karşımıza hiç bir ülkede olmayan bu kadar güçlü ve etkili bir yapı ortaya çıkıyor.

Bu yapı derin devlet değildir. O başka bir şeydir, karıştırmamak lazım.

Bu yapı ABD’yi hem de bütün dünyadaki devletlerin ekonomik, siyasi ve Askeri faaaliyetlerini konrol etmek ve yönetmek istemekdir. Bu yolla bütün dünyayı yönetme arzusundadır. Bu yapı dünyayı tek devlet yapıp yönetmeyi arzulamaktadır.

Bu yapı Amerika merkezli olup bünyesinde bazı güçlü ve varlıklı ABD’li aileleri ile tarikat ve cemaatlerden oluşmaktadır.

Yapılan suikastler sonrası çok büyük soruşturmalar açılmış ama ne hikmetse hiç bir sonuca ulaşılamamıştır. En son Ronald Reagan suikastında, suikastçı yakalanmış ve sonuçta yargılanıp mahkum olmuştur. Kamuoyuna açıklanan mahkemedeki ifadesi şöyledir: ‘Ben bu süikasti aktris Jodie Foster’a olan hayranlığım nedeniyle, onun ilgisini çekmek için yaptım’ diyerek kamuoyu ile dalga geçmiştir.

Dünya kamuoyunun bugün bile çok iyi bildiği John F. Kennedy suikastinde suikastçi Lee Harvey Oswald yakalanmış ve ne hikmetse Teksas’ta mahkeme salonunda üstelik tüfekle öldürülüp bu dosya kapatılmıştır. Yıllarca üzerinde yorumlar yapılsa da hiç bir ilerleme sağlanamamıştır.

Bir tek 1881’de işlenen Abraham Lincoln suikastinde gerçek suçlulara ulaşılmıştır. Lincoln’ü bir akşam tiyotroda eşi ile tiyatro izlerken öldürenlerin arkasında, köle tüccarlarının olduğu anlaşılmış, yakalanıp cezalandırılmışlardır.

Görüldüğu gibi ABD’deki kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyen Başkan ve Başkan adaylarına karşı birileri suikastlar düzenlemektedir. Peki kim bu birileri derseniz;  ABD yargısı ve devleti çaresiz kalmaktadır.

Donald Trump aslında ilginç biridir. Emlakçılıktan babasından kalan servetlerine servet katmıştır. 4 yıllık başkanlık döneminde hiç maaş almamış ülkesine önerilen programdan sapmadan kendi kurallarını koyarak yönetmeye çalışmış. ABD ekonomisinin durumu düzelme göstermiştir. Örneğin Trump’ın seçim vaatleri arasında Türkiye’yi ençok ilgilendiren konu ise eğer başkan seçilirse, lrak ve Suriye’den ABD askerlerini çekeceğini ve ABD’nin askeri harcamalarını kısacağıdır. Bu politika mutlaka birilerini rahatsız etmiştir.

Tek dileğimiz ülkemizin ve dünyanın bu tip karanlık yapılardan kurtulmasıdır.